Mai dátum: 2018.04.23. / Utolsó módosítás dátuma: 2014.01.12 10:06
A díj alapítója

Az Astellas Pharma Europe a világ 20 legnagyobb gyógyszeripari vállalata közé tartozó, világszerte 17 ezer főt foglalkoztató Astellas Pharma Inc. leányvállalata. Az Astellas Pharma Kft. – mint a nemzetközi cégcsoport magyarországi leányvállalata – piaci szerepének és súlyának megfelelően hosszú évek óta jelentős lépéseket tesz a hazai orvosszakma és a társadalom viszonyának formálásáért.

Ennek keretében - üzleti tevékenysége mellett - a hazai egészségügy néhány kiemelt területére fókuszálva, olyan társadalmi és szakmai jellegű célokat, törekvéseket tűz zászlajára, amelyek az egészségügyi ágazat legfontosabb szereplői, az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók általános elismertségének, megbecsültségének és pályán maradásának erősítését, valamint a gyógyulás szempontjából oly fontos jó orvos-beteg kapcsolat társadalmi szintű újraépítését szolgálják.

E programokhoz az elmúlt évek során több, jelentős társadalmi és szakmai szervezet csatlakozott. Jelenlétükkel, szerepvállalásukkal az eleinte lokális aktivitások országos jelentőségűvé váltak. 2006-ban az Astellas Pharma Kft. a hazai gyógyítók társadalmi megbecsülésének erősítése, a kiemelkedő szakmai és emberi teljesítmények széleskörű társadalmi és szakmai elismerése céljából Astellas-díj elnevezéssel díjat alapított, amelynek odaítélésével évről-évre a legnagyszerűbb orvosok és szakdolgozók munkáját kívánja elismerni. A cég az utóbbi két évben a médiában megjelenő pozitív híradások fontosságát hangsúlyozva az újságírókat és szerkesztőket nemes megmérettetésre hívta, a legjobbakat pedig Astellas Médiadíjjal jutalmazta.

Copyright © 2013 Astellas Pharma Kft. / Sesame PR - Minden jog fenntartva | Adatvédelmi nyilatkozat